Piekło Hulka Agnieszka Siepielska, Recenzja

Motocykle pojawiają się ostatnio coraz częściej w moich książkowych recenzjach. Tym razem też będzie o klubie motocyklowym. W książce “Piekło Hulka” Agnieszki Siepielskiej poznamy losy Jaya i Chloe.

„Dlaczego ona nie cierpi z powodu tego, co zrobiła, kiedy ja cały czas płonę w piekle, które mi zgotowała?”.

Podczas pobytu w domu rodzinnym Jay spotyka Chloe – dziewczynę, którą znał od dziecka. Patrzy na nią jak oniemiały, ponieważ nigdy by się nie spodziewał, że podlotek zmieni się w taką piękność. I co gorsza – chyba się zakochał. Wszystko układa się idealnie. Kiedy Chloe zachodzi w ciążę, Jay postanawia kupić pierścionek zaręczynowy i się oświadczyć. Jednak to, co stanie się później, będzie przyczyną jego cierpienia przez kilka długich lat. Dziewczyna zrani go najboleśniej jak to tylko możliwe. Kiedy po latach Jay widzi ją w klubie, nie może uwierzyć w to, jakie ma szczęście. W końcu będzie mógł się zemścić. Chloe zapłaci za to, co zrobiła! Zgotowała mu piekło, a teraz sama pozna jego smak.

Przypadkowe spotkanie w klubie kiedy to Jay spotyka Chloe zmienia w ich życiu wszystkie. Dziewczyna po bolesnym rozstaniu, którego musiała dokonać pod przymusem, postanawia uciekać przed miłością swojego życia. Dotychczas jej się to udawało, zmieniała swój wygląd i styl ubierania się. Jednak jedno spojrzenie Jaya wystarczyło aby ją rozpoznał. Chłopa należący do klubu motocyklowego postanawia zemścić się za porzucenie. Jednak dowiaduje się, że Chloe urywała przed nim fakt, że byłą w ciąży i urodziła mu dziecko. Dziewczyna kiedyś uciekła , bo chciała go uratować przed konsekwencjami jego nielegalnej pracy, która niestety ciąży na min cały czas. Jednak miłość staje się silniejsza, dlatego postanawiają wrócić do siebie. Jest jednak ktoś, komu cała ta stytuacja się nie podoba.

Czy ratunkiem do szczęścia okaże się rozstanie? Czy może miłość przezwycięży wszystko?

“Piekło Hulka” to książka, którą czyta się szybko, bo wydarzenia są opisane w bardzo interesujący,, wciągający czytelnika sposób. Pojawiają się tajemnicze wątki, niektóre z dawką przemocy i bardzo zabawne dialogi głównych bohaterów. Dwa charaktery które chcą mieć swoje zdanie i chcą rządzić w związku. Tempo w jakim toczy się akcja książki jest bardzo dobre. Informacje pokazywane są stopniowo, mimo że pojawiają się nowi bohaterowie nie ma tutaj pomieszania i plątaniny. Spójna historia bardzo ciekawie napisana.

Motocyklowy gang, płomienny romans i dawka śmiechu w jednym. Polecam książkę Agnieszki Siepielskiej “Piekło Hulka”.

Wydawnictwo: NieZwykłe

Cykl: Sinners & Reapers (tom 2)

28 myśli na temat “Piekło Hulka Agnieszka Siepielska, Recenzja

  • 21 września 2020 o 20:53
    Permalink

    Czytałam pierwszą część i bardzo mi się podobała. Po drugą jeszcze nie sięgnęłam, ale mam to oczywiście w planach.

    Odpowiedz
  • 20 września 2020 o 17:51
    Permalink

    Uuu całkiem ciakawa tematyka! Lubię ten gatunek. Polecę mamie!

    Odpowiedz
  • 19 września 2020 o 08:59
    Permalink

    Coraz więcej książek, ma bohaterów poruszających się na jednośladach. Sama ostatnio, czytałam tylko wie takie. Więc lekko szał jest…

    Odpowiedz
  • 18 września 2020 o 11:38
    Permalink

    Zwykle romantyczne czytadła jak już to czytam latem. Jesienią czy zimą wolę coś mrocznego tak jak mroczne są wtedy wieczory. Jakoś lubię się bać jak jest ciemno na dworze.

    Odpowiedz
  • 17 września 2020 o 20:35
    Permalink

    Jedyne co mnie kusi w tej pozycji to ta dawka śmiechu, bo lubię książki z humorem. Za to nie przepadam za romansami czy motocyklami. Ale nie wszystkim książka przecież dogodzi.

    Odpowiedz
  • 17 września 2020 o 10:27
    Permalink

    widzę że teraz są bardzo modne tego typu książki, ale nadal romanse to nie moja bajka 😛

    Odpowiedz
  • 17 września 2020 o 08:27
    Permalink

    Szczerze mówiąc nawet byłam ciekawa tego, co takiego zrobiła ta dziewczyna i z czym to się wiązało, ale część tej tajemnicy ujawniłaś, przez co moje zainteresowanie nieco spadło. No trudno, może kiedyś sięgnę po tę serię, obecnie zajmę się czymś innym, coby zatrzeć ten fakt.

    Odpowiedz
    • 17 września 2020 o 10:38
      Permalink

      Polecam bo wartą przeczytać tę książkę

      Odpowiedz
  • 16 września 2020 o 22:55
    Permalink

    Kslazka, w której cały czas się coś dzieje. Jest dla mnie bardzo dobra. A więc sięgnę po nią na pewno.

    Odpowiedz
  • 16 września 2020 o 22:51
    Permalink

    Bardzo ciekawa propozycja na jesienne wieczory, mnie wciągnęła bardzo szybko 🙂

    Odpowiedz
  • 16 września 2020 o 18:32
    Permalink

    Nie znam tej serii i na razie się nie zapowiada, żebym ją poznała, bo mam masę innych książek. Wydawnictwo NieZwykłe ma bardzo dużo świetnych propozycji 🙂

    Odpowiedz
    • 16 września 2020 o 19:51
      Permalink

      Zgasza się, ja zawsze u nich znajduję super książki

      Odpowiedz
    • 16 września 2020 o 19:52
      Permalink

      Polecam bo naprawdę bardzo fajna.

      Odpowiedz
  • 16 września 2020 o 14:08
    Permalink

    Nie miałam okazji czytać poprzedniej książki tej autorki, więc nadrobię zaległości i przeczytam od razu obie 😉

    Odpowiedz
  • 16 września 2020 o 07:30
    Permalink

    Wygląda na przyjemna lekturę. Ostatnio mało mam tego typu powieści, więc może czas sięgnąć dla odmiany.

    Odpowiedz
  • 15 września 2020 o 21:07
    Permalink

    Ostatnio widziałam tę książkę w jednej z księgarni internetowych i nawet myślałam nad zakupem, po Twojej recenzji chyba się skuszę. 🙂

    Odpowiedz
  • 15 września 2020 o 14:59
    Permalink

    Nie znam tego cyklu, a tu dostrzegam że to już drugi tom. Kiedyś słyszałam o podobnym popularnym chyba filmie (?). Dla miłośników tego typu atrakcji – to miód dla ksiażkoholikowego serduszka!

    Odpowiedz
  • 15 września 2020 o 10:46
    Permalink

    Miałam jakiś czas temu na uwadze tę książkę, ale jakoś specjalnie nie czuje się nią zainteresowana i zrezygnowałam. Może kiedyś zmienię zdanie, ale na razie mam dość tematyki gangów i tym podobnych.

    Odpowiedz
  • 15 września 2020 o 10:25
    Permalink

    O książce już gdzieś czytałam i mnie bardzo ciekawi. Zwłaszcza, że jest w niej dawka śmiechu 🙂

    Odpowiedz
  • 15 września 2020 o 10:15
    Permalink

    ten pierwszy cytat jest genialny,doskonale odnosi się aktualnie do tego co dzieje się w moim życiu. może sięgnę po książkę, ostatnio sporo czytam

    Odpowiedz
  • 15 września 2020 o 09:52
    Permalink

    faktycznie ostatnio coś ten temat czesty u ciebie
    polecam serial Synowie Anarchii 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *