Zottarella – projekt TRND
Dzięki platformie TRND mam możliwość testowania Zottarelli od Zott. Lubię sery typu mozarella, ale zazwyczaj jem je na ciepło, w pizzy czy grzankach.
Zottarella bez GMO
Firma Zott chcąc wyjść naprzeciw potrzebom swoich konsumentów w zakresie zdrowych, wartościowych i zrównoważonych produktów, wprowadziła politykę, która opiera się na koncepcji żywienia krów mlecznych. Jako pierwsza wprowadziła na rynek mozzarellę bez GMO. Wszystkie produkty Zottarella wytwarzane są z mleka pochodzącego od krów karmionych paszą wolną od genetycznie modyfikowanych organizmów i pochodzących z Europy. Poza tym wszystkie pozostałe składniki do produkcji Zottarelli takie, jak np. bazylia są również wolne od modyfikacji genetycznych.
Zottarella Classic – kulka 125 g
Zottarella z bazylią – kulka 125 g – wyjątkowy smak Zottarelli z dodatkiem delikatnej bazylii
Serki można jeść zarówno na ciepło lub jako dodatek do sałatek czy na kanapkę. My jesteśmy zwolennikami jedzenia zottarelli na ciepło. Jednak nie omiszkałam zrobić sobie z nią sałatki. Smak jest delikatny. Serek jest puszysty, po rorwaniu widać jak pięknie prezentuje się w środku.
Na stronie producenta są ciekawe przepisy z wykorzystaniem Zottarelli .
Hmm to chyba nie jest najbardziej dietetyczny produkt także ostatnio po to nie sięgam 🙂
Nie jem nabiału 🙁 a maja opcję wegańskie ?