Zottarella – projekt TRND

Dzięki platformie TRND mam możliwość testowania Zottarelli od Zott. Lubię sery typu mozarella, ale zazwyczaj jem je na ciepło, w pizzy czy grzankach.

Zottarella bez GMO

Zottarella bez GMO

Firma Zott chcąc wyjść naprzeciw potrzebom swoich konsumentów w zakresie zdrowych, wartościowych i zrównoważonych produktów, wprowadziła politykę, która opiera się na koncepcji żywienia krów mlecznych. Jako pierwsza wprowadziła na rynek mozzarellę bez GMO. Wszystkie produkty Zottarella wytwarzane są z mleka pochodzącego od krów karmionych paszą wolną od genetycznie modyfikowanych organizmów i pochodzących z Europy. Poza tym wszystkie pozostałe składniki do produkcji Zottarelli takie, jak np. bazylia są również wolne od modyfikacji genetycznych.

Ja szukałam Zottarelli mini w małych kubeczkach. Niestety odwiedziłam kilka sklepów i nie dane było mi jej kupić. Zakupiłam tylko duże kulki w foliowych opakowaniach.
Zottarella, tak nazywa się produkowany przez firmę Zott według włoskiej receptury ser mozzarella – znany i ceniony na całym świecie. Zottarella zanurzona jest w solonej zalewie, która chroni ser przed wyschnięciem. Zottarella oferuje szerokie i ciekawe zastosowanie w nowoczesnej kuchni.

Zottarella Classic – kulka 125 g

Zottarella z bazylią – kulka 125 g – wyjątkowy smak Zottarelli z dodatkiem delikatnej bazylii

Serki można jeść zarówno  na ciepło lub jako dodatek do sałatek czy na kanapkę. My jesteśmy zwolennikami jedzenia zottarelli na ciepło. Jednak nie omiszkałam zrobić sobie z nią sałatki. Smak jest delikatny. Serek jest puszysty, po rorwaniu widać jak pięknie prezentuje się w środku.

Na stronie producenta są ciekawe przepisy z wykorzystaniem Zottarelli .

 

 

2 komentarze do “Zottarella – projekt TRND

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *